3 tips om werk en privé op één pc gescheiden te houden

We leiden tegenwoordig allemaal een dubbelleven op onze pc omdat we er zowel online werken als ontspanning zoeken. Gedurende de dag kun je aan een bedrijfsdocument werken in Google Drive, terwijl je ’s avonds achterover leunt en met vrienden chat via Skype of een game speelt.

Veel mensen gebruiken ook hun persoonlijke pc om thuis aan zakelijke projecten te werken. En dat brengt het volgende probleem met zich mee: Hoe kun je werk en privé gescheiden houden op één en dezelfde pc? Lees ook: 10 Steam-functies voor een ultieme game-ervaring op je pc.

Als je bij een groot bedrijf werkt zal je IT-afdeling waarschijnlijk al regels hebben om met dit probleem om te gaan. Maar als je bij een kleiner bedrijf werkt kan het zijn dat je het zelf moet uitzoeken. Mocht dat het geval zijn, dan hebben we hier drie tips om ervoor te zorgen dat werk en plezier op hetzelfde Windows-apparaat niet door elkaar gaan lopen.

Tip 1. Verschillende browsers
Een van de eenvoudigste manieren om werk en vrije tijd te scheiden is het gebruiken van aparte browsers. De beste kandidaten hiervoor zijn Chrome en Firefox, omdat beide browsers synchronisatiemogelijkheden hebben waarmee je je browsergeschiedenis, favorieten, bladwijzers en openstaande tabbladen met verschillende apparaten kunt delen.

Het grootste nadeel van deze benadering is dat je slechts één standaard browser tegelijk kunt hebben. Voorbeeld: Stel dat je Chrome kiest voor je werk en Firefox voor je vrije tijd, met Chrome ingesteld als de standaard. Later die avond stuurt een vriend je via Skype een link naar een geweldige film op Netflix. Je klikt zoals gewoonlijk op de link, en je werkbrowser wordt geopend omdat deze is ingesteld als de standaard browser. Om dit probleem te omzeilen kun je met de rechtermuisknop op een link in andere apps klikken, kopiëren, en hem vervolgens in Firefox plakken.

Als het je niet aanspreekt om twee browsers te gebruiken, kun je als alternatief meerdere profielen aanmaken in je standaard browser. Firefox ondersteunt ook meerdere profielen, maar het proces is iets ingewikkelder dan bij Chrome. Je kunt instructies vinden op Mozilla’s site.

Lees alles op computertotaal.nl

Reageren niet toegestaan