Computer en Apple Hardware Installatie

Bent u op zoek naar een nieuwe DVD brander, videokaart, geluidkaart of harde schijf, maar u hebt moeite met de installatie?

Computer en Apple Hardware Installatie

Eduard Computers installeert ook nieuw gekochte hardware vakkundig in uw computer. Bij hardware installatie moet u denken aan harde schijven, DVD spelers, videokaarten, geluidskaarten etc. Bent u op zoek naar een nieuwe DVD brander, videokaart, geluidkaart of harde schijf, maar u hebt moeite met de installatie? Eduard Computers bouwt de apparatuur in uw pc of Apple. Wij hanteren vaste prijzen voor inbouw van nieuwe hardware in uw computer.

Voorkomende klachten bij desktop pc’s zijn:

  • Defecte voeding (pc doet niets meer).
  • De computer gaat na enige tijd vanzelf uit.
  • Harde schijf problemen (start niet op of geeft foutmeldingen).
  • Laptops (notebooks).

Veel voorkomende klachten bij laptops zijn:

  • Defecte voeding (batterij laadt niet meer op).
  • De aansluiting voor de voeding (ook wel adapter of lader) is in de laptop afgebroken of maakt slecht contact.
  • De laptop gaat na enige tijd vanzelf uit.
  • De laptop start op maar het scherm blijft donker.
  • Problemen door stoten of vallen.

Klachten
Als er meerdere klachten zijn maak dan een lijstje met de problemen die opgelost moeten worden. Het is voor ons ook handig om te weten wat er al is geprobeerd om het probleem op te lossen en in welke map(pen) uw eigen bestanden staan.

Meestal kunnen wij binnen 24 een reparatie uitvoeren, ook in het weekend (in onze regio). Bij reparatie op locatie kan het nodig zijn dat software opnieuw moet worden geïnstalleerd, zorg er in dat geval voor dat de originele cd’s, licenties en codes beschikbaar zijn.
Maak voor de reparatie indien mogelijk een backup van uw bestanden, op verzoek kunnen wij dit ook voor u uitvoeren. Uiteraard doen wij altijd onze uiterste best om uw gegevens te behouden, maar het kan voorkomen dat er bestanden verloren gaan.
Bij het opnieuw installeren van Windows wordt de systeemschijf (meestal C) altijd overschreven en zijn de daarop aanwezige gegevens (dus ook de “Mijn documenten” folder en het bureaublad) niet meer zichtbaar.

Randapparatuur
Wij repareren ook randapparatuur, zoals bijvoorbeeld printers en scanners. Bij een storing aan een dergelijk apparaat is de prijs van een nieuw (vervangend) model een belangrijke afweging in de beslissing over mogelijke reparatie.
Vooral inkjet- of laserprinters voor normaal gebruik zijn tegenwoordig erg goedkoop, de fabrikant verdient uiteindelijk aan de steeds opnieuw benodigde inkt of toner cartridges.